رسانه عبری: به خاطر شرایط جدید اسرائیل توافق به تاخیر افتاد

رسانه های عبری زبان اعلام کردند، شرایط جدید اعلام شده توسط اسرائیل باعث به بن بست رسیدن مذاکرات اخیر شده است.

به گزارش مشرق ، شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در خبری در این رابطه اعلام کرد، حماس بن بست در مذاکرات را به شروط جدیدی مربوط دانست که اسرائیل در مذاکرات مطرح کرده است.

به نوشته این رسانه عبری، حماس تاکید کرده است که این گروه با مسئولیت پذیری و نرمش در این مذاکرات که با میانجیگری قطر و مصر انجام می شود، شرکت کرده است اما اشغالگران مسایل و شروط جدیدی را مربوط به عقب نشینی، آتش بس، اسرا و بازگشت ساکنان مطرح کرده است، امری که باعث تاخیر در تکمیل توافق شد، در حالی که پیش از این این توافق قابلیت امضا شدن داشت.

این رسانه در گزارشی دیگری از وجود سیاه چاله ای در روند اطلاعات مربوط به نحوه مذاکرات از سوی حماس خبر داد که اسرائیلی ها را سردرگم و به همین خاطر باعث تاخیر در مذاکرات شده است.

به اعتقاد این رسانه عبری زبان، محافل اطلاعاتی اسرائیل همچنان در مورد نحوه تصمیم گیری در رابطه با مذاکرات مبادله اسرا توسط مسئولین حماس سردرگم هستند.

به گزارش این رسانه: بعد از گذشت بیش از دو ماه از ترور یحیی السنوار، گزارش ها در رابطه با مذاکرات مبادله اسرا در حال انتشار است، اما این پرسش مطرح است که کدام یکی از مسئولین حماس مسئولیت تصمیم گیری در این رابطه را به عهده داشته و کدام یک از آنها در حال انجام مذاکره هستند؟

در ادامه گزارش هم آمده است، براساس اطلاعات علنی موجود، بعد از ترور یحیی السنوار حماس تصمیم گرفته است که پرونده مبادله اسرا و نیز مسایل راهبردی دیگر در رابطه با آینده جنبش را به یک گروه چند نفر موکول کند.

سرهنگ دوم احتیاط آلون اویتار کارشناس مسایل فلسطین در این رابطه می گوید، بعد از ترور السنوار می توان نام رهبران حماس را بدین شکل اعلام کرد، خلیل الحیه (که جانشین سنوار بود)، محمد السنوار (برادر یحیی)، شماری از شخصیت های موجود د رغزه که جایگاه آنها پایین تر از یحیی السنوار دارند، خالد مشعل هم در خارج است که محمد درویش رئیس مجلس شورا و الزهار و جبارین را هم به آنها اضافه کرد.

اویتار افزود: در حال حاضر ظاهرا این شخصیت های مسایل را اداره می کنند، این در حالی است که مسئله مبادله اسرای فلسطینی به تمامی جبهه ها مرتبط بوده و صرفا به نوار غزه مربوط نیست.

به گفته وی: امروز یکی از دستور کارهای رهبری حماس تقویت مجدد ارتباط با ارکان جنبش است که به دلیل جنگ در نوار غزه دچار مشکل شده است، این ارتباط به شکل ویژه ای با نیروهای میدانی احساس می شود.

مایکل میلیشتاین رئیس انجمن پژوهش های فلسطینی مرکز پژوهش های دایان در دانشگاه تل آویو هم در این رابطه می گوید: با وجود آنکه حرف و حدیث های زیادی در رابطه با اینکه روند تصمیم گیری در حماس دچار گسست شده است اما حتی اگر بتوان این گسست را هم باور کرد، با این حال روند تصمیم گیری در این ساختار همچنان در حال انجام است.

او در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: امروز می توان گفت که رهبری در نوار غزه توجه کمتری به مسایل راهبردی دارد و از اینرو می توان گفت که اطلاعات ما در رابطه با روند تصمیم گیری فعلی در حماس مانند یک سیاه چاله شده است.

نظرات

captcha